Skincare Youth

Cara Mudah Hilangkan Eye Bag dan Hitam Bawah Mata (Mata Panda) dalam Masa 7 Hari

Ramai termasuk ibu bapa atau anak yang sedang belajar kat kolej atau sekolah mengalami masalah eye bag atau mata panda ; iaitu lingkaran hitam di bawah atau sekeliling mata. Terutamanya yang selalu tak cukup tidur dan sentiasa berjaga malam. Bagi yang bekerja dan setiap hari berjumpa customer atau client, eye bag atau mata panda ini …

Cara CEPAT Kurangkan Kulit Muka Berminyak dan Kecilkan Liang Pori

Rimas sangat bila muka berminyak kan? Tambah pula bila kita berada dalam keadaan tempat yang panas dan bersesak-sesak. Kalau tak pakai make up atau foundation takpe lagi. Tapi kalau pakai bedak, foundation, dan make up sudah tentu nampak muka kita bercapuk-capuk sebab berminyak. Ni nak dekat raya ni, mesti banyak open house nak pergi, nak …

Cara Hilangkan Kawah Berlekuk di Muka Lelaki

Masalah kawah bulan, kawah berlekuk kat muka ni bukan masalah wanita sahaja. Tapi masalah kaum adam juga. Ada yang jenis tak kisah pun, tak kisah macam mana keadaan muka, sampai jerawat nanah besar-besar penuh kat muka. Kadang yang tengok pun geli. Bukan apa. Kita sepatutnya mementingkan kebersihan kan?     Kalau setakat baju kemeja kemas, …

Cara Hilangkan Parut Jerawat Berlubang Dengan Cepat dan Berkesan

Sikap suka memicit jerawat yang timbul kadang-kadang menyebabkan parut jerawat itu semakin teruk. Dan kesan jangka masa panjang nya adalah parut jerawat tersebut menjadi berlubang. Sama ada lelaki atau perempuan, masalah ini biasanya timbul jika anda seorang pemicit jerawat yang tegar.   Perempuan memang tak boleh dipisahkan dengan kecantikan. Sebijik jerawat yang timbul pun boleh …

Skincare Terbaik Untuk Semua Jenis Kulit Muka

Terdapat banyak skincare yang dikatakan mampu merawat kulit muka bermasalah. Tapi kebanyakannya adalah Produk OEM. Sekejap je, dah boleh jadi founder produk. Tapi, hakikat nya, kita tak tau pun keberkesanan dan kajian yang dibuat daripada produk tersebut. Asal ada duit, anda boleh jadi founder produk kosmetik. Tapi anda pertaruhkan kesihatan kulit muka pelanggan anda.   …