Tag Archives: B-Complex

AWAS!!! BAHAYA Jika Tangan dan Kaki Pesakit Diabetis Mudah Kebas..Bahaya Tau Kalau Tengah Memandu

Tangan dan kaki kebas? Dan anda adalah seorang yang mengidap kencing manis atau diabetis. Bahaya tau… nak pulak time tu tengah drive ke tengah bawak motor ke.. time tu la kita tak rasa pedal minyak kita tekan tu. Silap2 full tekan pedal minyak lak tu.. Nauzubillah… Kaki dan tangan menjadi kebas. Itu adalah antara komplikasi …

Perlukah Ambil Vitamin Semasa Hamil?

Wajib ke sebenarnya ibu hamil ambil vitamin? Doktor pun tak suruh. Takkan la kita nak memandai- mandai pulak. Tapi kalau kita dah amalkan pemakanan sihat semasa hamil, kenapa kita perlu ambil vitamin semasa hamil? Sebenarnya macam ni. Kalau ikut ayat paling mudah untuk difahami, seseorang wanita yang hamil HAMPIR MUSTAHIL untuk memperolehi beberapa nutrien dalam …

Cara Mengurangkan Resdung ketika Hamil

Assalamualaikum… Mommy pernah tak rasa Hidung gatal? Asyik bersin? Adoiii tak senang duduk kan bila resdung menyerang semasa hamil? Macam mana nak buat?  Kalau dah sarat hamil dan asyik bersin, mesti kekadang terkucil. Ye idak? Yang tak alami resdung pun semasa hamil boleh terkucil kalo asyik bersin. Ni pulak yang ada resdung. Mesti rimas kan.Apa …

Tekanan DARAH TINGGI? Salah Satu PENYEBAB Dewasa 30-an Kena STROKE @ MENINGGAL DUNIA ??

Stroke berpunca daripada TEKANAN DARAH TINGGI. Apakah yang menyebabkan Tekanan DArah Tinggi? Ini adalah kerana kolestrol yang tersekat di saluran pembuluh darah. Itulah yang menyebabkan Stroke yang boleh menyebabkan kematian. Kenapa terjadinya Bacaan Kolestrol Tinggi? Kita kena tengok daripada segi pemakanan kita. MAKANAN BERLEMAK, MAKANAN BERGORENG FAST FOOD dan sebagainya yang boleh mengundang akan kehadiran …

Selamatkah JAMU MODEN a.k.a SET BERSALIN SHAKLEE pada IBU dan BAYI?

Jamu Moden Atau Set bersalin / berpantang shaklee semakin menjadi pilihan ramai anak-anak muda yang baru bersalin. Akan tetapi, ramai juga yang memilih untuk mendapatkan jamu seperti Nona Roguy, Tanamera dan sebagainya mengikut adat dan kebiasaan orang-orang lama. Akan tetapi, ramai juga mommies yang agak susah untuk mempercayai akan kehebatan jamu moden ini.. Persoalannya,  Adakah …

Apakah Supplemen yang perlu diambil Semasa Mengandung, Berpantang, dan Menyusu Badan ?

Supplement adalah satu perkara yang menjadi satu keperluan di zaman sekarang. Ia adalah untuk membantu tubuh badan kita untuk lebih bertenaga dan kita dapat menjalankan kerja2 seharian dengan lebih tenang. Orang dulu2 takpe…banyak makan ulam…Kita pulak makan sup gear box, cheese kek meleleh, chocolate moist kek, ayam KFC, burger King. Mana la badan tak sihat …

Hilangkan Jerawat dengan Set Jerawat Shaklee

MAsalah jerawat dikalangan perempuan dan juga lelaki tidak dapat dielakkan. Terutamanya perempuan kerana masalah jerawat ini kadangkala seiring dengan kedatangan haid..Bak kata org dulu2, bila start naik jerawat dah period la tu..Betul tak? Tapi yang peliknya ada yang tak pernah keluar jerawat langsung. Ada yang jerawat keluar penuh satu muka…Sampai nak keluar jalan-jalan pun  malu…Sebijik …