Tag Archives: B-Complex

Vitamin yang Boleh diambil Semasa Hamil

TAHNIAH PUAN!!! Anda Hamil!!!! Masa tu, hati berbunga-bunga…muka glowing-glowing kan…tambah pulak anak Pertama..lagi la gembira kan…sama la kita..heheh…bila dah balik rumah baru teringat nak tanya doktor boleh makan apa tak boleh makan apa..sebab dah gembira sangat sampai tak ingat nak tanya doktor. yang pasti doktor kat klinik mesti bagi ASID FOLIK, dengan Iron formula kan.Tapi …

Mengapa anda perlu mengambil asid folik sebelum mengandung?

Anda baru berkahwin? Bersedia untuk mengandung? Mengapa anda perlu mengambil asid folik sebelum mengandung? Jawapannya adalah:  Asid folik adalah vitamin B. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa wanita yang menambah pengambilan asid folik apabila tulang belakang bayi mereka sedang membentuk, mengurangkan risiko bayi mereka mempunyai spina bifida atau yang lain kecacatan tiub neural. Spina bifida berlaku apabila …

BREAST CYST dan MAKANAN YANG PATUT DIELAKKAN

Breast cyst @ sista atau juga dikenali sebagai FIBROCYSTIC terjadi apabila sel payudara  mengekalkan cecair dan menghasilkan kantung kecil. Pengekalan cecair ini dan perubahan  cyst kerap berlaku semasa ovulasi dan / atau sebelum haid. Kopi telah menjadi target sebagai penyebab utama cyst payudara kerana kandungan  kaffeinnya. Walaupun teori kaffein ini masih belum dapat dibuktikan secara saintifikal,  namun, …

Testimoni Set Kecantikan SHAKLEE

Set kecantikan Shaklee ade banyak pakej… Ada COLLAGEN POWDER Ada VIVIX Ada GLA Ada BCOMPLEX, VITALEA dan banyak lagi… tapi saya nak share salah satu SET KECANTIKAN SHAKLEE Nak cantik luar, kena cantik dari dalam…betul tak? kadang2 kita pakai mcm2 produk muka tpi sekejap jer muka ok… clean and clear dari jerawat.. tapi sampai masa, …