Tag Archives: bandar rimbayu

Cara CEPAT Kurangkan Kulit Muka Berminyak dan Kecilkan Liang Pori

Rimas sangat bila muka berminyak kan? Tambah pula bila kita berada dalam keadaan tempat yang panas dan bersesak-sesak. Kalau tak pakai make up atau foundation takpe lagi. Tapi kalau pakai bedak, foundation, dan make up sudah tentu nampak muka kita bercapuk-capuk sebab berminyak. Ni nak dekat raya ni, mesti banyak open house nak pergi, nak …

Cara Cepat Sembuhkan Luka Bersalin Secara Pembedahan/Caesarian

Bersalin ada dua cara; sama ada secara normal atau pembedahan @ caesarian. Tetapi bersalin secara pembedahan sangat memerlukan penjagaan yang rapi di tempat luka yang dipotong. Kena selalu pastikan tempat luka sentiasa kering supaya tidak menjadi bernanah dan boleh menyebabkan jangkitan kuman.     Tapi perlu diingatkan, mommy yang bersalin secara pembedahan JANGAN sesekali meminum …

Cara Hilangkan Kawah Berlekuk di Muka Lelaki

Masalah kawah bulan, kawah berlekuk kat muka ni bukan masalah wanita sahaja. Tapi masalah kaum adam juga. Ada yang jenis tak kisah pun, tak kisah macam mana keadaan muka, sampai jerawat nanah besar-besar penuh kat muka. Kadang yang tengok pun geli. Bukan apa. Kita sepatutnya mementingkan kebersihan kan?     Kalau setakat baju kemeja kemas, …

Cara Hilangkan Parut Jerawat Berlubang Dengan Cepat dan Berkesan

Sikap suka memicit jerawat yang timbul kadang-kadang menyebabkan parut jerawat itu semakin teruk. Dan kesan jangka masa panjang nya adalah parut jerawat tersebut menjadi berlubang. Sama ada lelaki atau perempuan, masalah ini biasanya timbul jika anda seorang pemicit jerawat yang tegar.   Perempuan memang tak boleh dipisahkan dengan kecantikan. Sebijik jerawat yang timbul pun boleh …

Sabun Mandian Bayi untuk Kulit Sensitif

Bayi yang baru dilahirkan biasanya kulit mereka sangat sensitif. Ada yang tidak boleh menggunakan sabun mandian kerana ekzema. Bayi yang ekzema jika menggunakan sebarang sabun mandian mungkin akan menyebabkan kulit menjadi lebih teruk.   Namun, ada juga bayi yang tidak mengalami masalah ekzema tetapi bila menggunakan sabun mandian akan menyebabkan kulit menjadi kering dan gatal-gatal. …

Skincare Terbaik Untuk Semua Jenis Kulit Muka

Terdapat banyak skincare yang dikatakan mampu merawat kulit muka bermasalah. Tapi kebanyakannya adalah Produk OEM. Sekejap je, dah boleh jadi founder produk. Tapi, hakikat nya, kita tak tau pun keberkesanan dan kajian yang dibuat daripada produk tersebut. Asal ada duit, anda boleh jadi founder produk kosmetik. Tapi anda pertaruhkan kesihatan kulit muka pelanggan anda.   …

Suami Mahukan Kulit Isteri Tampak Sentiasa Muda? Ini Rahsianya…

Perempuan dan kecantikan memang berpisah tiada. Siapa yang tak nak kulit cantik kan? paling kurang kulit yang flawless dan tiada parut jerawat. Remaja usia 13 tahun pun dah pandai nak pastikan kulit sentiasa cantik. Bila dah meningkat usia, kulit semakin kendur dan tidak anjal. Mulalah suami pandang perempuan lain. Sedihkan?   Tapi, jangan pula kita …