Tag Archives: ESP

Apakah Kelebihan ESP berbanding Protein Soya Lain?

Protein adalah salah satu nutrisi yang penting untuk badan kita. Ia seperti blok atau batu-bata untuk menbina rumah kita. Kita perlukan protein untuk membina otot, tendon, organ dan kulit. Selain itu, protein juga diperlukan untuk menghasilkan enzim, hormon, neurotransmitter dan pelbagai molekul kecil yang mempunyai pelbagai fungsi. BAgaimana pula dengan Kandungan protein soya ESP yang …

Cara Untuk Hilangkan Ketagihan Kaffein Dengan Mudah Tapi Sentiasa Bertenaga

Kat Malaysia ni memang ramai peminat tegar kaffein.. Kalau tak minum sehari, rasa macam tak lengkap je hidup kan. Nak pulak pagi-pagi.. Kopi Starbuck, Gloria Jeans Coffee..kalau pagi-pagi tu memang ramai la.. Ramai yang bergantung kat kaffein ni untuk kekal cergas. Tapi nak tau tak ada cara yang boleh hilangkan ketagihan kaffein yang tapi dalam …

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Yang Hitam yang Hodoh

Assalamualaikum… apa perasan akak2 adik2 abang2 semua kalau jerawat yang selalu duk ada kat muka kita tiba2 jer hilang? Skali dengan parut2 jerawat yang hitam tu pun hilang tau… Konpem hepi senyum sampai ke telinga kan..  Masa zaman saya belajar dulu muka selalu berminyak, siap jerawat bersilih ganti keluar.. Kejap die datang menjengah kat muka…aduuu..geramnya …

Cara Untuk Tambah Susu Badan yang Boleh Jimatkan Ratusan Ringgit Membeli Susu Formula

Assalamualaikum.. Ada tak mommies yang ada masalah susu merudum? ANak baru 2 bulan tapi susu dah makin kurang? Atau anak dah umur setahun tapi susu makin kurang? Lagipun, kita baru berniat nak bagi susu badan sepenuhnya sehingga anak 2 tahun. Boleh nampak kan perbezaan anak yang menyusu badan dengan anak yang minum susu formula. LAgipun …

Senggugut @ Period Pain Sampai Pitam? Apa Cara Untuk Kurangkan Sakit Senggugut?

Assalamualaikum… Hari ni nak share tentang masalah yang sangat2 mengganggu kehidupan wanit, tak kiralah sama ada anak dara mahupun yang Sudah berkahwin… SENGGUGUT?? haaa…sape yang tak tau kan.. atau nama glamer die PERIOD PAIN yang memang sangat menghantui kaum wanita tiap kali datang bulan atau haid.. Yuppp…betul… Ada yang tak pernah kena pun senggugut ni.. …