Tag Archives: GLA

Apa Keistimewaan GLA COMPLEX berbanding dengan EPO biasa?

GLA COMPLEX iaitu nama panjangnya Gamma Linolenic Acid adalah asid lemak penting Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk menghasilkan prostaglandin iaitu bahan yang membantu mengawal atur segala proses dalam tubuh. Apa Keistimewaan GLA COmplex berbanding dengan EPO (Evening Primrose Oil) yang biasa? Ia diperolehi daripada minyak borage, yang mengandungi GLA berkepekatan tinggi (17%-25%), tulen …

Senggugut @ Period Pain Sampai Pitam? Apa Cara Untuk Kurangkan Sakit Senggugut?

Assalamualaikum… Hari ni nak share tentang masalah yang sangat2 mengganggu kehidupan wanit, tak kiralah sama ada anak dara mahupun yang Sudah berkahwin… SENGGUGUT?? haaa…sape yang tak tau kan.. atau nama glamer die PERIOD PAIN yang memang sangat menghantui kaum wanita tiap kali datang bulan atau haid.. Yuppp…betul… Ada yang tak pernah kena pun senggugut ni.. …

CARA PUDARKAN JERAGAT dengan SELAMAT dan BERKESAN

Jeragat adalah salah satu PENYAKIT KULIT MUKA yang biasa sangat dihadapi oleh orang ramai terutamanya perempuan. Salah satu penyebabnya adalah bekerja atau sentiasa berada di bawah terik panas matahari untuk jangka masa yang lama atau lebih senang faham SUNBURN. Sebenarnya, LELAKI pun ramai yang mengalami masalah ini. Kadang- kadang, akibat SALAH PENGGUNAAN produk kecantikan muka …

Hilangkan Jerawat dengan Set Jerawat Shaklee

MAsalah jerawat dikalangan perempuan dan juga lelaki tidak dapat dielakkan. Terutamanya perempuan kerana masalah jerawat ini kadangkala seiring dengan kedatangan haid..Bak kata org dulu2, bila start naik jerawat dah period la tu..Betul tak? Tapi yang peliknya ada yang tak pernah keluar jerawat langsung. Ada yang jerawat keluar penuh satu muka…Sampai nak keluar jalan-jalan pun  malu…Sebijik …

BREAST CYST dan MAKANAN YANG PATUT DIELAKKAN

Breast cyst @ sista atau juga dikenali sebagai FIBROCYSTIC terjadi apabila sel payudara  mengekalkan cecair dan menghasilkan kantung kecil. Pengekalan cecair ini dan perubahan  cyst kerap berlaku semasa ovulasi dan / atau sebelum haid. Kopi telah menjadi target sebagai penyebab utama cyst payudara kerana kandungan  kaffeinnya. Walaupun teori kaffein ini masih belum dapat dibuktikan secara saintifikal,  namun, …

Testimoni Set Kecantikan SHAKLEE

Set kecantikan Shaklee ade banyak pakej… Ada COLLAGEN POWDER Ada VIVIX Ada GLA Ada BCOMPLEX, VITALEA dan banyak lagi… tapi saya nak share salah satu SET KECANTIKAN SHAKLEE Nak cantik luar, kena cantik dari dalam…betul tak? kadang2 kita pakai mcm2 produk muka tpi sekejap jer muka ok… clean and clear dari jerawat.. tapi sampai masa, …

Kitaran haid tidak Teratur? Menopaus? GLA Shaklee

Apa itu GLA COMPLEX? GLA adalah asid linolenik gamma yang digunakan oleh ramai wanita untuk membantu atasi masalah kitaran hais seperti PMS dan proses menopaus. Ia boleh diambil oleh setiap wanita untuk setiap peringkat usia… REMAJA, DEWASA, VETERAN…heheh GLA bukan keluaran shaklee dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO). TAPI…GLA shaklee diekstrak daripada BORAGE yang mengandungi …