Tag Archives: Hamil/Bersalin/Menyusu

Kesan Omega-3 Kepada Bayi dan Wanita Hamil

Seringkali bila ada wanita hamil, dia digalakkan mengambil Omega-3 atau ramai yang memanggilnya “Minyak Ikan”. Tahukah anda, wanita-wanita hamil kenapa anda sangat digalakkan untuk mengambil Omega-3 dan apakah kesan Omega-3 terhadap bayi dan anda? Adakah ia kesan yang baik atau kesan yang buruk.Kesan Omega-3 kepada bayi dan wanita hamil adalah:1.  Membuat bayi anda lebih bijak. Dalam …

Mengapa anda perlu mengambil asid folik sebelum mengandung?

Anda baru berkahwin? Bersedia untuk mengandung? Mengapa anda perlu mengambil asid folik sebelum mengandung? Jawapannya adalah:  Asid folik adalah vitamin B. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa wanita yang menambah pengambilan asid folik apabila tulang belakang bayi mereka sedang membentuk, mengurangkan risiko bayi mereka mempunyai spina bifida atau yang lain kecacatan tiub neural. Spina bifida berlaku apabila …

Set Penyusuan Shaklee

“Susu merudum?” “Badan lenguh – lenguh sebab menyusu badan?” “Kulit jadi makin kusam?” “Badan rasa letih dan tak bertenaga jer” Itulah sebahagian luahan ibu-ibu yang menyusu badan Jangan risau…ibu – ibu hanya perlu dapatkan SET PENYUSUAN SHAKLEE yang lengkap  SET PENYUSUAN terbaik dari SHAKLEE untuk anda dan bayi anda… ♡ VITALEA – memberi 28 nutrisi …

Kelebihan Menyusu Badan

 Terdapat banyak kelebihan menyusu badan. Antaranya adalah: 1. Meningkatkan IQ bayi anda 2. Meningkatkan sistem imun bayi anda. 3. Merendahkan risiko bayi anda untuk menghidap penyakit diabetis, penyakit      jantung, asthma, allergik, pneumonia, masalah pernafasan dan jangkitan       pada telinga. 4. Meningkatkan ikatan kasih sayang antara ibu dan bayi. 5. Membakar kalori sebanyak 300 …

Testimoni Set Berpantang Shaklee

Set BERPANTANG shaklee mengandungi beberapa jenis vitamin.Ia terdiri daripada:1. BCOMPLEX2. VITALEA3. OSTEMATRIX4. ZINC5. VITA C SUSTAINED RELEASE6. ENERGIZING SOY PROTEIN Yang best nye tentang set berpantang shaklee ni, ia boleh diambil pada hari pertama selepas bersalin tidak seperti jamu.Walaupun bayi anda mengalami jaundice ia tidak mempengaruhinya.Hari ini, saya sedang berpantang hari ke 14 dengan set …

Ibu Hamil Bertenaga dengan SET PREGNANT SHAKLEE

assalamualaikum… hari ni saya nak share 2 testimoni terbaik dgn penggunaan SET PENYUSUAN  DAN SET KEHAMILAN SHAKLEE… ALHAMDULILLAH.. satu feedback positif daripada sedara yang amek SET SEMASA PREGNANT…. Jangan jadikan KEHAMILAN anda sebagai ALASAN untuk TIDAK KEKAL CERGAS sepanjang KEHAMILAN ye mommies out there…. satu lagi feedback positif daripada kawan yang amek SUPPLEMENT utk  PENYUSUAN….VITALEA …

Maintain hb darah semasa pregnant

Assalamualaikum….saya nak share sket rahsia saya utk maintain kan hb darah time pregnant…Saya amek vitalea utk maintain kan hb darah….amek 2 bijik jer sehari….alhamdulillah doc pun tanye saya amek ape?Saya ckp vitalea shaklee…doc pun ckp shaklee bgs…truskan amek shaklee kalo nk fully bf 2 thn….sbb doc tu pun amalkan shaklee….Sms wassap saya, HANIM 0179752684COD area …

SUSU MERUDUM, KURANG BAJET??

SUSU MERUDUM? KURANG BAJET? Sempena MINGGU BREASTFEEDING pihak kami menawarkan HARGA PROMO TERHANGAT untuk SET MENYUSU MOST WANTED N MOST BAJET… ALFALFA dan ESP boleh jadikan susu badan banyak mencurah2 dan susu pekat.  SUSU pekat boleh jadikan bayi anda kenyang dan tidur lena…ZZZZZZ Penghantaran boleh dilakukan di sekitar SHAH ALAM, JALAN KEBUN, KOTA KEMUNING, Sebarang …

SET PENYUSUAN EKSLUSIF

SET TERBAIK UTK PENYUSUAN Saya nak kongsikan SET UNTUK PENYUSUAN yang dicadangkan utk memperbanyakkan susu ibu dalam usaha semua ibu2 hebat yang mahu menjayaka penyusuan eksklusif untuk si comel anda.. Ia mempunyai 6 jenis supplement yang terbaik untuk anda.. OSTEMATRIX – bertindak sebagai KALSIUM utk mengembalikan kalsium yang diserap oleh bayi anda utk pertumbuhan tulang …

Ibu Menyusu Superb

Assalamualaikum…Firstly, TAHNIAH kepada anda semua ibu yang mahu menjayakan PENYUSUAN EKSKLUSIF untuk anda… Tak semua yang mampu melakukan itu kerana kekangan masa, letih badan, sibuk dan sebagainya..Namun, kita semua mungkin akan menghadapi masalah SUSU MERUDUM di kemudian hari kerana beberapa faktor.. Sebelum mengenali SET PENYUSUAN SHAKLEE ini saya telah berusaha untuk menambahkan KUANTITI dengan meminum AIR …