Tag Archives: Ibu dan Anak

Perlukah Ambil Vitamin Semasa Hamil?

Wajib ke sebenarnya ibu hamil ambil vitamin? Doktor pun tak suruh. Takkan la kita nak memandai- mandai pulak. Tapi kalau kita dah amalkan pemakanan sihat semasa hamil, kenapa kita perlu ambil vitamin semasa hamil? Sebenarnya macam ni. Kalau ikut ayat paling mudah untuk difahami, seseorang wanita yang hamil HAMPIR MUSTAHIL untuk memperolehi beberapa nutrien dalam …

6 JENIS VITAMIN DAN MINERAL PALING PENTING UNTUK KANAK-KANAK

Kanak-kanak zaman sekarang lebih mudah terdedah kepada persekitaran yang kurang memuaskan seperti keadaan jerebu yang menyebabkan mereka mudah jatuh sakit. Pemakanan yang kurang bagus seperti suka makan FAST FOOD, minum air BERKARBONAT @ AIR GAS menyebabkan ramai kanak-kanak dinasihatkan mengambil supplemen tambahan. Adakah anak-anak anda: Suka Makanan FAST FOOD seperti McD, KFC, PIZZA etc? Sangat …

SAWAN TARIK ketika Anak Demam… Apa Yang IbuBapa Perlu Buat SECEPAT MUNGKIN

Sawan Tarik? Apa itu Sawan Tarik? Sawan Tarik ni biasanya terjadi pada anak-anak yang demamnya terlampau tinggi suhunya… Bila anak-anak kecik demam biasanya dari umur sebulan hingga 6 tahun, ibu bapa lah yang paling risau. Suhu anak ketika demam memang sentiasa kena monitor..Risau kot2 lebih 39C.  Bila demam sehingga terlampau tinggi suhu badan, ia boleh …

Cara Untuk Mengekalkan Penghasilan Susu Bila Mommy Mula Bekerja

Alhamdulillah. Dah selamat bersalin. Niat di hati seorang ibu hanyalah menginginkan yang Terbaik untuk zuriatnya. Dan yang paling penting adalah untuk memberi SUSU BADAN yang tak ternilai kepada baby. Akan tetapi, bila seorang mommy itu adalah seorang mommy yang berkerjaya, PERSOALAN yang mungkin timbul adalah “MAMPUKAH AKU UNTUK MENYUSU BADAN SELAMA 2 TAHUN, DENGAN KESIBUKAN …

Baru LEPAS BERSALIN, tapi SUSU BADAN TIADA? Oh ! Di Mana SILAPNYA IBU? (ps: tiada supplemen dipromosikan)

Bayi anda baru selamat dilahirkan. Kurang dari 2 -3 jam, ibu-ibu mula stress bayi mulus tulus suci murni mula menangis tak henti- henti. Si ibu mula merasakan susu badan tiada. Pernah tak ibu-ibu alami keadaan seperti itu?   Saya percaya MESTI RAMAI yang laluinya kan. Tambahan pula, ibu baru sahaja lepas bersalin sama ada secara …

VITAMIN C untuk ELAKKAN DEMAM?

Siapa yang selalu amek Vitamin C konsisten setiap hari? Ada tak uolllss sentiasa demam walaupun cuaca tak menentu? Kejap panas kejap ujan. Kalo cuaca musim tengkujuh ni lagi la…ujan jer manjang. Kene air hujan siket dah nak demam.. Tambah pulak anak2 kecik.  Vitamin C ni banyak kegunaan die sebenarnya.. Untuk kulit flawless dan berseri pun …

Perlukah Ambil Vitamin Semasa Hamil?

Wajib ke sebenarnya ibu hamil ambil vitamin? Doktor pun tak suruh. Takkan la kita nak memandai- mandai pulak. Tapi kalau kita dah amalkan pemakanan sihat semasa hamil, kenapa kita perlu ambil vitamin semasa hamil? Sebenarnya macam ni. Kalau ikut ayat paling mudah untuk difahami, seseorang wanita yang hamil HAMPIR MUSTAHIL untuk memperolehi beberapa nutrien dalam …

Khas Untuk IBU MENYUSU SAHAJA !!! Sila BACA

Ini adalah TIPS untuk IBU MENYUSU khususnya yang ingin menjayakan penyusuan selama 2 tahun. Tips ini diharap dapat membantu ibu-ibu untuk memperbanyakkan lagi susu badan.Apa itu Power Pumping? Power pumping merupakan teknik mengepam yg boleh membantu meningkatkan penghasilan susu. Ia melibatkan teknik dan setup mengepam yg biasa tapi dlm cara yg lebih unik. Ideanya adalah …

Ceritera MEALSHAKES Yang Tak Ramai Orang Tahu!!!

Sebelum saya cerita lebih lanjut tentang ITU, meh saya bagitahu dulu apakah Mealshakes? Siapa yang sesuai ambil Mealshakes? Dan apa manfaat Mealshakes ni? Mealshakes sebenarnya adalah satu hidangan lengkap yang mempunyai 24 jenis vitamin dan mineral. Paling senang kita panggil multivitamin tetapi dalam bentuk serbuk. Kenapa bentuk serbuk?? Sebab tak semua orang boleh telan multivitamin …