Tag Archives: Omega Guard

Apa Kesan Merbahaya Apabila Kerap Minum Minuman 3in1?

Pernah tak minum minuman 3in1? Dah berapa lama minum 3in1, berapa banyak sachet 3in1 yang diambil setiap hari? Banyak kajian yang dah dibuat untuk menyedarkan pengguna akan bahaya minuman 3in1. Ibarat kita macam minum gula semata2. Pendedahan jugak banyak dilakukan even disiarkan dalam surat khabar lagi. Hanya menunggu kita sebagai pengguna untuk mengubahnya Yang tak …

Betulkah Pengambilan Omega-3 yang Mencukupi DAPAT Mengurangkan Risiko Bersalin Pra-Matang?

Omega -3 sememangnya terkenal dan sangat penting untuk perkembangan mental bayi sejak dalam kandungan lagi.. Tapi… Tahukah kita bahawa ibu yang hamil sangat kurang mengambil omega -3 ini? Ya.. Ini kerana, Omega -3 ini tidak dapat dihasilkan oleh badan kita dan mommies seharusnya mengambil melalui supplement atau pemakanan. Tetapi,,sejauh manakah pemakanan kita seharian mempunya Omega- …

Apakah Tanda-Tanda Badan Kita Perlukan Sesi Detoks? WAJIBKAH kita Detoks Seluruh Badan Kita?

Detoks badan? Apa tu? Pernah tak selama ni kita detoks badan kita? Perlu ker kita detoks badan? Tak pernah dengar pun doktor suruh detoks badan.. Nak tau tak bila kita kena detoks badan atau Tanda-tanda yang Badan kita perlukan Sesi Detoks seluruh Badan. Antara sebab-sebab kita perlu detoks badan kita atau tanda- tanda badan kita …

Sakit Tumit Berkurangan dengan Pengambilan Produk OG Secara Konsisten

Assalamualaikum…Dah lama tak tulis entry…Hari ni nak share satu produk yang boleh kurangkan sakit tumit.. Pernah tak rasa sakit kat bahagian tumit? Rasa cam sakit sangat bila nak jalan.. Nak melangkah rasa sakit sangat.. sampai kita terpaksa berjalan terjingkit-jingkit sebab tak boleh nak pijak penuh.. Rasa macam pakai heels pun ada…Tinggi semacam…hehe… Sakit ni terjadi …

Perlukah Ambil Vitamin Semasa Hamil?

Wajib ke sebenarnya ibu hamil ambil vitamin? Doktor pun tak suruh. Takkan la kita nak memandai- mandai pulak. Tapi kalau kita dah amalkan pemakanan sihat semasa hamil, kenapa kita perlu ambil vitamin semasa hamil? Sebenarnya macam ni. Kalau ikut ayat paling mudah untuk difahami, seseorang wanita yang hamil HAMPIR MUSTAHIL untuk memperolehi beberapa nutrien dalam …

6 JENIS VITAMIN DAN MINERAL PALING PENTING UNTUK KANAK-KANAK

Kanak-kanak zaman sekarang lebih mudah terdedah kepada persekitaran yang kurang memuaskan seperti keadaan jerebu yang menyebabkan mereka mudah jatuh sakit. Pemakanan yang kurang bagus seperti suka makan FAST FOOD, minum air BERKARBONAT @ AIR GAS menyebabkan ramai kanak-kanak dinasihatkan mengambil supplemen tambahan. Adakah anak-anak anda: Suka Makanan FAST FOOD seperti McD, KFC, PIZZA etc? Sangat …

Cara Mengurangkan Kolestrol Tinggi Yang BoLeh Akibatkan KEMATIAN

assalamualaikum.. continue topik berkenaan kolestrol tinggi ni lagi yer… Sebenarnya ramai yang mengambil remeh hal berkenaan kolestrol tinggi ni. Mana tak nye, makan makanan yang berlemak jer setiap hari. Malaysia ni pulak memang pemes la dengan makanan yang boleh menggugat nafsu makan kita kan.  Nasik lemak, cheese kek leleh, pisang cheese, sup gear box… apa …

Tekanan DARAH TINGGI? Salah Satu PENYEBAB Dewasa 30-an Kena STROKE @ MENINGGAL DUNIA ??

Stroke berpunca daripada TEKANAN DARAH TINGGI. Apakah yang menyebabkan Tekanan DArah Tinggi? Ini adalah kerana kolestrol yang tersekat di saluran pembuluh darah. Itulah yang menyebabkan Stroke yang boleh menyebabkan kematian. Kenapa terjadinya Bacaan Kolestrol Tinggi? Kita kena tengok daripada segi pemakanan kita. MAKANAN BERLEMAK, MAKANAN BERGORENG FAST FOOD dan sebagainya yang boleh mengundang akan kehadiran …