Tag Archives: Omega Guard

Adakah Kanak-Kanak WAJIB Mengambil VITAMIN TAMBAHAN?

Ada seseorang bertanya pada saya, adakah kanak-kanak perlu mengambil sebarang vitamin? Ini kerana kanak- kanak tersebut masih dalam peringkat tumbesaran. Jawapan ringkas saya YA dan juga TIDAK.. Kenapa YA dan kenapa TIDAK? Cuba kita tengok balik anak-anak kita. Adakah mereka suka makanan FAST FOOD seperti McD, KFC, PIZZA etc? Adakah mereka sangat CEREWET bab makan? …

Apakah Supplemen yang perlu diambil Semasa Mengandung, Berpantang, dan Menyusu Badan ?

Supplement adalah satu perkara yang menjadi satu keperluan di zaman sekarang. Ia adalah untuk membantu tubuh badan kita untuk lebih bertenaga dan kita dapat menjalankan kerja2 seharian dengan lebih tenang. Orang dulu2 takpe…banyak makan ulam…Kita pulak makan sup gear box, cheese kek meleleh, chocolate moist kek, ayam KFC, burger King. Mana la badan tak sihat …

Vitamin yang Boleh diambil Semasa Hamil

TAHNIAH PUAN!!! Anda Hamil!!!! Masa tu, hati berbunga-bunga…muka glowing-glowing kan…tambah pulak anak Pertama..lagi la gembira kan…sama la kita..heheh…bila dah balik rumah baru teringat nak tanya doktor boleh makan apa tak boleh makan apa..sebab dah gembira sangat sampai tak ingat nak tanya doktor. yang pasti doktor kat klinik mesti bagi ASID FOLIK, dengan Iron formula kan.Tapi …

Kesan Omega-3 Kepada Bayi dan Wanita Hamil

Seringkali bila ada wanita hamil, dia digalakkan mengambil Omega-3 atau ramai yang memanggilnya “Minyak Ikan”. Tahukah anda, wanita-wanita hamil kenapa anda sangat digalakkan untuk mengambil Omega-3 dan apakah kesan Omega-3 terhadap bayi dan anda? Adakah ia kesan yang baik atau kesan yang buruk.Kesan Omega-3 kepada bayi dan wanita hamil adalah:1.  Membuat bayi anda lebih bijak. Dalam …

OMEGA GUARD SHAKLEE

RAHSIA OMEGA GUARD SHAKLEE PERBEZAAN / KEISTIMEWAAN OMEGA GUARD SHAKLEE    ΓΌ  Diekstrak dari ikan laut air sejuk ( sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun dan            bukan dari hati minyak ikan. Ikan dari air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi,         …

Vitamin untuk Anak Anda

SET UNTUK ANAK ANDA Ibu2 mesti mahukan anak2 yang SIHAT CERDIK PINTAR CERGAS kan?Set untuk anak anda yang genius: MEALSHAKE VITALEA FOR CHILD VITA C CHEWABLE OMEGA GUARD Tapi pemakanan anak tidak dapat dijaga rapi…sudahnya anak mudah demam, batuk selsema..Tambah pulak dgn environment di tadika taska yang ramai kanak2..mudah sgt terjangkit demam nya kan…Kalau anak2 …