Tag Archives: Ostematrix

Selamatkah JAMU MODEN a.k.a SET BERSALIN SHAKLEE pada IBU dan BAYI?

Jamu Moden Atau Set bersalin / berpantang shaklee semakin menjadi pilihan ramai anak-anak muda yang baru bersalin. Akan tetapi, ramai juga yang memilih untuk mendapatkan jamu seperti Nona Roguy, Tanamera dan sebagainya mengikut adat dan kebiasaan orang-orang lama. Akan tetapi, ramai juga mommies yang agak susah untuk mempercayai akan kehebatan jamu moden ini.. Persoalannya,  Adakah …

Apakah Supplemen yang perlu diambil Semasa Mengandung, Berpantang, dan Menyusu Badan ?

Supplement adalah satu perkara yang menjadi satu keperluan di zaman sekarang. Ia adalah untuk membantu tubuh badan kita untuk lebih bertenaga dan kita dapat menjalankan kerja2 seharian dengan lebih tenang. Orang dulu2 takpe…banyak makan ulam…Kita pulak makan sup gear box, cheese kek meleleh, chocolate moist kek, ayam KFC, burger King. Mana la badan tak sihat …

Demam teruk dugaan dari Allah, Alhamdulillah

2 hari dilanda demam teruk sampai nak bangun tak larat…encik suami pulak takde sebab g singapore atas urusan kerja Broadcast Asia selama 3 hari…dah lama tak demam seteruk ni… Sampai nak pegang dukung anak 5 bln pun tangan terketar2….apa lagi nak layan yg sulung 3 tahun..mujur grandma dengan atuk ada..blh tlg2 tgkkan dieorang… Tapi alhamdulillah…syukur …

Cara Hilangkan Lenguh-Lenguh Badan

Bila bangun pagi jer, rasa badan sangat lenguh. Sampai rasa malas nak bangun kan. Bila dah start lenguh badan, malas di pagi hari, semua kerja susah nak menjadi kan? Lenguh-lenguh badan di kalangan ibu yang hamil dan juga ibu yang menyusu badan juga selalu berlaku. Kenapa? Ini kerana badan kekurangan KALSIUM. Yap, kalsium.  CUba cek …

Vitamin yang Boleh diambil Semasa Hamil

TAHNIAH PUAN!!! Anda Hamil!!!! Masa tu, hati berbunga-bunga…muka glowing-glowing kan…tambah pulak anak Pertama..lagi la gembira kan…sama la kita..heheh…bila dah balik rumah baru teringat nak tanya doktor boleh makan apa tak boleh makan apa..sebab dah gembira sangat sampai tak ingat nak tanya doktor. yang pasti doktor kat klinik mesti bagi ASID FOLIK, dengan Iron formula kan.Tapi …

Testimoni Set Kecantikan SHAKLEE

Set kecantikan Shaklee ade banyak pakej… Ada COLLAGEN POWDER Ada VIVIX Ada GLA Ada BCOMPLEX, VITALEA dan banyak lagi… tapi saya nak share salah satu SET KECANTIKAN SHAKLEE Nak cantik luar, kena cantik dari dalam…betul tak? kadang2 kita pakai mcm2 produk muka tpi sekejap jer muka ok… clean and clear dari jerawat.. tapi sampai masa, …

MASALAH RAMBUT GUGUR???

” Banyaknya rambut gugur ketika mandi” “Banyaknya rambut kat sikat” “Banyaknya rambut gugur kat lantai” Itu adalah ayat yang biasa didengari – MASALAH RAMBUT GUGUR Masalah keguguran rambut adalah perkara biasa di kalangan kita. Ia juga normal bagi individu kehilangan  sekurang-kurangnya 70 helai rambut sehari. Namun, jika helaian rambut yang gugur itu lebih banyak dari  …

OSTEMATRIX ~~~ KALSIUM

OSTEMATRIX atau nama glamer OSTE ni KALSIUM yang sangat bagus untuk kesihatan tulang, gigi..Saya yang bukan penggemar susu ni sangat2 SUKA akan OSTE ni sebab dengan 4 TABLET OSTEMATRIX ni dah mencukupi keperluan kalsium dalam badan kita.. ESPECIALLY saya yang juga BF MOM wajib ambil OSTE ni sebab kalsium dalam badan kita dah diserap oleh …