Tag Archives: Pelbagai

Senggugut @ Period Pain Sampai Pitam? Apa Cara Untuk Kurangkan Sakit Senggugut?

Assalamualaikum… Hari ni nak share tentang masalah yang sangat2 mengganggu kehidupan wanit, tak kiralah sama ada anak dara mahupun yang Sudah berkahwin… SENGGUGUT?? haaa…sape yang tak tau kan.. atau nama glamer die PERIOD PAIN yang memang sangat menghantui kaum wanita tiap kali datang bulan atau haid.. Yuppp…betul… Ada yang tak pernah kena pun senggugut ni.. …

MERBAHAYAKAH Sekiranya Haid TIDAK LANCAR? Jaga- Jaga Ladies Out There….

Assalamualaikum… Pernah tak alami haid teratur? Kadang-kadang 2 bulan skali baru Cik P datang jengah..kadang 3 bulan sekali..Kadang 6 bulan sekali baru datang… Issshhh…Bahaya tau sebenarnya bila haid tak teratur ni tau… Haid tak teratur ni boleh sebabkan ketidaksuburan.. Bagi yang baru kahwin dan ada masalah ni,ia boleh sebabkan kita susah nak hamil. Kadang boleh …

Cara Hilangkan Stretchmark Dengan Berkesan

Assalamualaikum… pernah tak kita tengok bahagian perut pastu kita rasa malu sendirian? Huhuhu.. Sedihkan tengook perut yang penuh dengan Stretchmark tambahan pulak bertahun-tahun lepas bersalin tak hilang2 tau… Stress tengok kan?? Nak tau tak? Stretchmark ni boleh buat kita, ibu-ibu rasa rendah diri dan kurang yakin bila berhadapan dengan suami.. Suami kadang memang buat diam …

Muka SUNBURN teruk Dan LAMA Sampai Malu Nak Keluar Rumah?

Assalamualaikum. Siapa pernah alami sunburn muka. Saya dulu zaman sekolah menengah dan zaman belajar kat U dulu selalu sunburn muka tau. Ye lah..kat sekolah kadang ada kena join sukan.  Kadang main netball, olahraga semua.  Almaklum lah, saya memang jenis minat sukan dan aktif kan. Tapi time hari pertandingan,dari pagi sampai ke petang berjemur last2 sunburn …

Apakah Tanda-Tanda Badan Kita Perlukan Sesi Detoks? WAJIBKAH kita Detoks Seluruh Badan Kita?

Detoks badan? Apa tu? Pernah tak selama ni kita detoks badan kita? Perlu ker kita detoks badan? Tak pernah dengar pun doktor suruh detoks badan.. Nak tau tak bila kita kena detoks badan atau Tanda-tanda yang Badan kita perlukan Sesi Detoks seluruh Badan. Antara sebab-sebab kita perlu detoks badan kita atau tanda- tanda badan kita …

Cara Mudah Atasi Masalah Mata Panda / Lingkaran Hitam di Bawah Mata

Mata panda atau lingkaran hitam di sekeliling mata sering sangat kita tengok pada golongan wanita terutamanya pada ibu. Tidur paling lambat, bangun pula paling awal. Bila la nak cukup tidur kan, tambah-tambah kalau ada anak kecik. Makin lama, kalau mata kita takde protection makanya, makin menjadi-jadi la gelap kat lingkaran mata. Nanti lama-lama kite pulak …