Tag Archives: Pelbagai

Pentingkah Zat Besi dalam Badan Kita?

Penting ke ZAT BESI dalam badan manusia. Dalam bahasa glamer dia, IRON FORMULA. Sebenarnya Zat besi sangat penting dalam badan kita tau. Sebagai contoh: Anda seorang wanitaSentiasa rasa letihHampir tidak boleh naik tangga even anda cergas. Itu tanda kekurangan zat besi.. Kenapa badan kita perlukan zat besi?Sebab utama adalah untuk mengangkut oksigen ke dalam badan. …

6 JENIS VITAMIN DAN MINERAL PALING PENTING UNTUK KANAK-KANAK

Kanak-kanak zaman sekarang lebih mudah terdedah kepada persekitaran yang kurang memuaskan seperti keadaan jerebu yang menyebabkan mereka mudah jatuh sakit. Pemakanan yang kurang bagus seperti suka makan FAST FOOD, minum air BERKARBONAT @ AIR GAS menyebabkan ramai kanak-kanak dinasihatkan mengambil supplemen tambahan. Adakah anak-anak anda: Suka Makanan FAST FOOD seperti McD, KFC, PIZZA etc? Sangat …

Cara Mengurangkan Resdung ketika Hamil

Assalamualaikum… Mommy pernah tak rasa Hidung gatal? Asyik bersin? Adoiii tak senang duduk kan bila resdung menyerang semasa hamil? Macam mana nak buat?  Kalau dah sarat hamil dan asyik bersin, mesti kekadang terkucil. Ye idak? Yang tak alami resdung pun semasa hamil boleh terkucil kalo asyik bersin. Ni pulak yang ada resdung. Mesti rimas kan.Apa …

CARA MENGURANGKAN Masalah KEPUTIHAN SEMASA HAMIL

Masalah keputihan semasa hamil memang sangat menyusahkan.. Lagipun semasa hamil kita dielakkan untuk menggunakan sebarang jenis pencuci vagina… Rasa yang tidak selesa dan mungkin akan mengalami gatal gatal yang teruk sekiranya keputihan semakin serius. Masalah ini bukan sahaja dihadapi oleh kita yang hamil, malah anak dara juga mengalami masalah yang sama kan. Saya sendiri yang …

Masalah MEMBUANG 2 MINGGU Sekali Akhirnya Berakhir

Membuang air besar seelok-eloknya SEKALI SEHARI. Itu baru dikatakan NORMAL. Yang tidak normalnya, bila masalah membuang ni melarat sehingga 2 minggu sekali. Yee,..2 minggu sekali!! Tak caya kan? Kalau tak membuang 3 hari pun dah rasa tak sedap badan. Ni pulak sampai 2 minggu sekali.Fuhhh…yang pastinye memang sakit la time membuang tu kan.Ada seorang kastemer @ jiran …