Tag Archives: Senarai Produk

Betulkah Pengambilan Omega-3 yang Mencukupi DAPAT Mengurangkan Risiko Bersalin Pra-Matang?

Omega -3 sememangnya terkenal dan sangat penting untuk perkembangan mental bayi sejak dalam kandungan lagi.. Tapi… Tahukah kita bahawa ibu yang hamil sangat kurang mengambil omega -3 ini? Ya.. Ini kerana, Omega -3 ini tidak dapat dihasilkan oleh badan kita dan mommies seharusnya mengambil melalui supplement atau pemakanan. Tetapi,,sejauh manakah pemakanan kita seharian mempunya Omega- …

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Yang Hitam yang Hodoh

Assalamualaikum… apa perasan akak2 adik2 abang2 semua kalau jerawat yang selalu duk ada kat muka kita tiba2 jer hilang? Skali dengan parut2 jerawat yang hitam tu pun hilang tau… Konpem hepi senyum sampai ke telinga kan..  Masa zaman saya belajar dulu muka selalu berminyak, siap jerawat bersilih ganti keluar.. Kejap die datang menjengah kat muka…aduuu..geramnya …

Cara Untuk Tambah Susu Badan yang Boleh Jimatkan Ratusan Ringgit Membeli Susu Formula

Assalamualaikum.. Ada tak mommies yang ada masalah susu merudum? ANak baru 2 bulan tapi susu dah makin kurang? Atau anak dah umur setahun tapi susu makin kurang? Lagipun, kita baru berniat nak bagi susu badan sepenuhnya sehingga anak 2 tahun. Boleh nampak kan perbezaan anak yang menyusu badan dengan anak yang minum susu formula. LAgipun …

Senggugut @ Period Pain Sampai Pitam? Apa Cara Untuk Kurangkan Sakit Senggugut?

Assalamualaikum… Hari ni nak share tentang masalah yang sangat2 mengganggu kehidupan wanit, tak kiralah sama ada anak dara mahupun yang Sudah berkahwin… SENGGUGUT?? haaa…sape yang tak tau kan.. atau nama glamer die PERIOD PAIN yang memang sangat menghantui kaum wanita tiap kali datang bulan atau haid.. Yuppp…betul… Ada yang tak pernah kena pun senggugut ni.. …

Muka SUNBURN teruk Dan LAMA Sampai Malu Nak Keluar Rumah?

Assalamualaikum. Siapa pernah alami sunburn muka. Saya dulu zaman sekolah menengah dan zaman belajar kat U dulu selalu sunburn muka tau. Ye lah..kat sekolah kadang ada kena join sukan.  Kadang main netball, olahraga semua.  Almaklum lah, saya memang jenis minat sukan dan aktif kan. Tapi time hari pertandingan,dari pagi sampai ke petang berjemur last2 sunburn …

Sakit Tumit Berkurangan dengan Pengambilan Produk OG Secara Konsisten

Assalamualaikum…Dah lama tak tulis entry…Hari ni nak share satu produk yang boleh kurangkan sakit tumit.. Pernah tak rasa sakit kat bahagian tumit? Rasa cam sakit sangat bila nak jalan.. Nak melangkah rasa sakit sangat.. sampai kita terpaksa berjalan terjingkit-jingkit sebab tak boleh nak pijak penuh.. Rasa macam pakai heels pun ada…Tinggi semacam…hehe… Sakit ni terjadi …

Cara Mudah Atasi Masalah Mata Panda / Lingkaran Hitam di Bawah Mata

Mata panda atau lingkaran hitam di sekeliling mata sering sangat kita tengok pada golongan wanita terutamanya pada ibu. Tidur paling lambat, bangun pula paling awal. Bila la nak cukup tidur kan, tambah-tambah kalau ada anak kecik. Makin lama, kalau mata kita takde protection makanya, makin menjadi-jadi la gelap kat lingkaran mata. Nanti lama-lama kite pulak …