Tag Archives: vitalea

AWAS!!! BAHAYA Jika Tangan dan Kaki Pesakit Diabetis Mudah Kebas..Bahaya Tau Kalau Tengah Memandu

Tangan dan kaki kebas? Dan anda adalah seorang yang mengidap kencing manis atau diabetis. Bahaya tau… nak pulak time tu tengah drive ke tengah bawak motor ke.. time tu la kita tak rasa pedal minyak kita tekan tu. Silap2 full tekan pedal minyak lak tu.. Nauzubillah… Kaki dan tangan menjadi kebas. Itu adalah antara komplikasi …

Pentingkah Zat Besi dalam Badan Kita?

Penting ke ZAT BESI dalam badan manusia. Dalam bahasa glamer dia, IRON FORMULA. Sebenarnya Zat besi sangat penting dalam badan kita tau. Sebagai contoh: Anda seorang wanitaSentiasa rasa letihHampir tidak boleh naik tangga even anda cergas. Itu tanda kekurangan zat besi.. Kenapa badan kita perlukan zat besi?Sebab utama adalah untuk mengangkut oksigen ke dalam badan. …

Selamatkah JAMU MODEN a.k.a SET BERSALIN SHAKLEE pada IBU dan BAYI?

Jamu Moden Atau Set bersalin / berpantang shaklee semakin menjadi pilihan ramai anak-anak muda yang baru bersalin. Akan tetapi, ramai juga yang memilih untuk mendapatkan jamu seperti Nona Roguy, Tanamera dan sebagainya mengikut adat dan kebiasaan orang-orang lama. Akan tetapi, ramai juga mommies yang agak susah untuk mempercayai akan kehebatan jamu moden ini.. Persoalannya,  Adakah …

Apakah Supplemen yang perlu diambil Semasa Mengandung, Berpantang, dan Menyusu Badan ?

Supplement adalah satu perkara yang menjadi satu keperluan di zaman sekarang. Ia adalah untuk membantu tubuh badan kita untuk lebih bertenaga dan kita dapat menjalankan kerja2 seharian dengan lebih tenang. Orang dulu2 takpe…banyak makan ulam…Kita pulak makan sup gear box, cheese kek meleleh, chocolate moist kek, ayam KFC, burger King. Mana la badan tak sihat …

Hilangkan Jerawat dengan Set Jerawat Shaklee

MAsalah jerawat dikalangan perempuan dan juga lelaki tidak dapat dielakkan. Terutamanya perempuan kerana masalah jerawat ini kadangkala seiring dengan kedatangan haid..Bak kata org dulu2, bila start naik jerawat dah period la tu..Betul tak? Tapi yang peliknya ada yang tak pernah keluar jerawat langsung. Ada yang jerawat keluar penuh satu muka…Sampai nak keluar jalan-jalan pun  malu…Sebijik …

Anemia @ Kurang Sel Darah Merah dan Rawatannya

ANEMIA atau lebih dikenali dengan KURANG SEL DARAH MERAH biasanya berpunca  daripada KEKURANGAN ZAT BESI. Tubuh anda memerlukan ZAT BESI untuk  menghasilkan hemoglobin. Hemoglobin adalah protein yang kaya dengan zat besi yang  memberikan warna MERAH kepada darah anda. Ia membawa oksigen daripada paru-paru  ke seluruh badan anda.  3 sebab utama ANEMIA ialah: KEHILANGAN DARAH KEKURANGAN …

MASALAH RAMBUT GUGUR???

” Banyaknya rambut gugur ketika mandi” “Banyaknya rambut kat sikat” “Banyaknya rambut gugur kat lantai” Itu adalah ayat yang biasa didengari – MASALAH RAMBUT GUGUR Masalah keguguran rambut adalah perkara biasa di kalangan kita. Ia juga normal bagi individu kehilangan  sekurang-kurangnya 70 helai rambut sehari. Namun, jika helaian rambut yang gugur itu lebih banyak dari  …