Tag Archives: Vitamin C

RUGI Beli VITAMIN C Sekiranya …..

Rugi beli Vitamin C sekiranya tiada teknologi Sustained Release. Kenapa saya cakap RUGI kalau Vitamin C itu kalau tiada teknologi Sustained Release??Apa itu teknologi Sustained Release?  Teknologi Sustained Release ini dimana setiap sejam Vitamin C ini dilepaskan sebanyak 100mg dalam badan kita. Vitamin C Sustained Release Shaklee mempunyai 500mg vitamin C. Maknanya setiap sejam sebanyak …

Tips Untuk Suami LEBIH POWER dari BIASA, Isteri PUJI Sentiasa

Kesuburan lelaki sangat penting lebih-lebih lagi bila sudah berkahwin.  Bila masuk 6 bulan usia perkahwinan, orang ramai lebih-lebih lagi saudara-mara akan mula bertanya sekiranya dah ada ‘isi’ atau belum. Betul tak? Makin lama, makin ramai suara-suara yang mula bertanya akan Soalan HANGAT sepanjang zaman tu kan.  Yang paling tak sedap, bila ada suara-suara yang mula …

Selamatkah JAMU MODEN a.k.a SET BERSALIN SHAKLEE pada IBU dan BAYI?

Jamu Moden Atau Set bersalin / berpantang shaklee semakin menjadi pilihan ramai anak-anak muda yang baru bersalin. Akan tetapi, ramai juga yang memilih untuk mendapatkan jamu seperti Nona Roguy, Tanamera dan sebagainya mengikut adat dan kebiasaan orang-orang lama. Akan tetapi, ramai juga mommies yang agak susah untuk mempercayai akan kehebatan jamu moden ini.. Persoalannya,  Adakah …

Apakah Supplemen yang perlu diambil Semasa Mengandung, Berpantang, dan Menyusu Badan ?

Supplement adalah satu perkara yang menjadi satu keperluan di zaman sekarang. Ia adalah untuk membantu tubuh badan kita untuk lebih bertenaga dan kita dapat menjalankan kerja2 seharian dengan lebih tenang. Orang dulu2 takpe…banyak makan ulam…Kita pulak makan sup gear box, cheese kek meleleh, chocolate moist kek, ayam KFC, burger King. Mana la badan tak sihat …

Rahsia Bagaimana untuk Jadi Kebal Terbongkar?

Bagaimana untuk jadi kebal? Kebal dari kena tetak dengan parang ke? Ke kebal dari ilmu-ilmu hitam ni? Apa yang saya nak kongsikan di sini adalah cara untuk menyiapkan ‘perisai’ badan kita untuk menangkis serangan daripada virus-virus yang tidak sihat seperti demam, batuk dan selsema. Kenapa kita perlu menyiapkan ‘perisai’ badan kita untuk menjadi kebal? 1. …

Vitamin yang Boleh diambil Semasa Hamil

TAHNIAH PUAN!!! Anda Hamil!!!! Masa tu, hati berbunga-bunga…muka glowing-glowing kan…tambah pulak anak Pertama..lagi la gembira kan…sama la kita..heheh…bila dah balik rumah baru teringat nak tanya doktor boleh makan apa tak boleh makan apa..sebab dah gembira sangat sampai tak ingat nak tanya doktor. yang pasti doktor kat klinik mesti bagi ASID FOLIK, dengan Iron formula kan.Tapi …