Tag Archives: VItamin Semasa Hamil

Ibu Hamil Tak Perlukan Vitamin? Ini Pandangan Pakar O&G Terkemuka..

Perlukan Wanita mengambil vitamin semasa hamil? Ramai yang duk tanya pasal vitamin masa hamil ni. Lagipun klinik kesihatan takde pulak yang provide vitamin masa hamil kan?  Perlu ke kita ambil vitamin semasa hamil? Ini pendapat saya: Semasa kita hamil, sebahagian daripada vitamin dan nutrisi dalam badan kita diserap oleh bayi dalam kandungan untuk pembentukan bayi …

Vitamin Untuk Ibu Hamil Yang Menjadi Pilihan Ramai Untuk Sentiasa Cergas

Perlu ambil ke ambil vitamin semasa hamil? Doktor kat klinik takde pulak bagitau mommies kena amek vitamin semasa hamil kan? Sekiranya pemakanan seharian tidak seimbang dan tidak cukup nutrisi, mommies sangat digalakkan untuk mengambil vitamin. Lagipun, time pregnant ni, kita lebih prefer makan secara semberono.. “makan je apa yang mulut rasa nak makan kan” hehehe.. …

Perlukah Ambil Vitamin Semasa Hamil?

Wajib ke sebenarnya ibu hamil ambil vitamin? Doktor pun tak suruh. Takkan la kita nak memandai- mandai pulak. Tapi kalau kita dah amalkan pemakanan sihat semasa hamil, kenapa kita perlu ambil vitamin semasa hamil? Sebenarnya macam ni. Kalau ikut ayat paling mudah untuk difahami, seseorang wanita yang hamil HAMPIR MUSTAHIL untuk memperolehi beberapa nutrien dalam …

Perlukah Ambil Vitamin Semasa Hamil?

Wajib ke sebenarnya ibu hamil ambil vitamin? Doktor pun tak suruh. Takkan la kita nak memandai- mandai pulak. Tapi kalau kita dah amalkan pemakanan sihat semasa hamil, kenapa kita perlu ambil vitamin semasa hamil? Sebenarnya macam ni. Kalau ikut ayat paling mudah untuk difahami, seseorang wanita yang hamil HAMPIR MUSTAHIL untuk memperolehi beberapa nutrien dalam …

Vitamin yang Boleh diambil Semasa Hamil

TAHNIAH PUAN!!! Anda Hamil!!!! Masa tu, hati berbunga-bunga…muka glowing-glowing kan…tambah pulak anak Pertama..lagi la gembira kan…sama la kita..heheh…bila dah balik rumah baru teringat nak tanya doktor boleh makan apa tak boleh makan apa..sebab dah gembira sangat sampai tak ingat nak tanya doktor. yang pasti doktor kat klinik mesti bagi ASID FOLIK, dengan Iron formula kan.Tapi …