Tag Archives: Vitamin

Cara Mudah Pilih Vitamin C yang Terbaik

Terdapat banyak Vitamin C pelbagai jenama di pasaran. Yang berbeza tentulah HARGA, KUALITI dan KUANTITI. MAcam mana nak pilih Vitamin C yang berkualiti dan sepadan dengan harganya? Apa fungsi vitamin C? Adakah badan kita perlukan Vitamin C setiap hari?  Sebenarnya, Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai fungsi yang penting kepada badan …

Apakah Kelebihan ESP berbanding Protein Soya Lain?

Protein adalah salah satu nutrisi yang penting untuk badan kita. Ia seperti blok atau batu-bata untuk menbina rumah kita. Kita perlukan protein untuk membina otot, tendon, organ dan kulit. Selain itu, protein juga diperlukan untuk menghasilkan enzim, hormon, neurotransmitter dan pelbagai molekul kecil yang mempunyai pelbagai fungsi. BAgaimana pula dengan Kandungan protein soya ESP yang …

Apa Keistimewaan GLA COMPLEX berbanding dengan EPO biasa?

GLA COMPLEX iaitu nama panjangnya Gamma Linolenic Acid adalah asid lemak penting Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk menghasilkan prostaglandin iaitu bahan yang membantu mengawal atur segala proses dalam tubuh. Apa Keistimewaan GLA COmplex berbanding dengan EPO (Evening Primrose Oil) yang biasa? Ia diperolehi daripada minyak borage, yang mengandungi GLA berkepekatan tinggi (17%-25%), tulen …

Testimoni Hilang Parut Jerawat dengan Supplemen

Dah makin ramai kastemer yang mencari-cari supplement untuk merawat sel-sel yang rosak. Yupp..sel yang rosak kat dalam tu menjadi penyebab kulit muka naik jerawat. Toksin banyak, Sel yang tidak sihat, habuk debu yang menjadi penyebab jerawat timbul. SAya nak share testimoni yang menggunakan supplement atau vitamin dan juga skincare yang digunakan untuk merawat parut jerawat …

Nak Dapatkan Vitamin C dengan 34% Diskaun? Sehingga 31 Ogos Sahaja!!!

Vitamin C shaklee ni memang sangat femes seMalaysia. Sampai ada yang mencari-cari bila kehabisan stok tempoh hari. Kenapa Vitamin C ni femes sangat? Tentulah sebab keberkesanan dia yang marvellous. Nak tau tak cara nak dapatkan Vitamin C shaklee ni dengan Diskaun sebanyak 34% ?? Limit time sehingga hujung bulan Ogos sahaja. Nak cerita pasal Vitamin …

Ibu Hamil Tak Perlukan Vitamin? Ini Pandangan Pakar O&G Terkemuka..

Perlukan Wanita mengambil vitamin semasa hamil? Ramai yang duk tanya pasal vitamin masa hamil ni. Lagipun klinik kesihatan takde pulak yang provide vitamin masa hamil kan?  Perlu ke kita ambil vitamin semasa hamil? Ini pendapat saya: Semasa kita hamil, sebahagian daripada vitamin dan nutrisi dalam badan kita diserap oleh bayi dalam kandungan untuk pembentukan bayi …

5 Tanda Mudah Menunjukkan Badan Kita Kekurangan Vitamin

Ada banyak tanda-tanda yang menunjukkan badan kita kekurangan nutrisi vitamin. Tapi ada 5 tanda yang sangat biasa dan kita ambil remeh tapi itu sebenarnya adalah tanda badan kita mengalami masalah kekurangan vitamin dan mineral dalam badan.  Ye…kita boleh mengalami masalah kekurangan vitamin dan mineral dalam badan yang seterusnya menyebabkan badan kita tidak dapat beroperasi / …