Tag Archives: Vivix

AWAS!!! BAHAYA Jika Tangan dan Kaki Pesakit Diabetis Mudah Kebas..Bahaya Tau Kalau Tengah Memandu

Tangan dan kaki kebas? Dan anda adalah seorang yang mengidap kencing manis atau diabetis. Bahaya tau… nak pulak time tu tengah drive ke tengah bawak motor ke.. time tu la kita tak rasa pedal minyak kita tekan tu. Silap2 full tekan pedal minyak lak tu.. Nauzubillah… Kaki dan tangan menjadi kebas. Itu adalah antara komplikasi …

Apa Kesan Merbahaya Apabila Kerap Minum Minuman 3in1?

Pernah tak minum minuman 3in1? Dah berapa lama minum 3in1, berapa banyak sachet 3in1 yang diambil setiap hari? Banyak kajian yang dah dibuat untuk menyedarkan pengguna akan bahaya minuman 3in1. Ibarat kita macam minum gula semata2. Pendedahan jugak banyak dilakukan even disiarkan dalam surat khabar lagi. Hanya menunggu kita sebagai pengguna untuk mengubahnya Yang tak …

Adakah Psoriasis dan Ekzema Penyakit Keturunan? Bolehkan Ia Dirawat?

Apa itu penyakit psoriasis? Yang biasa kita tau, penyakit itu adalah berkaitan dengan kulit kan, macam gatal – gatal kan? Tapi apakah sebenarnya penyakit psoriasis ni? Tengok gambar kat atas tu… itu psoriasis.dah tahap kronik sebab tak dapatkan rawatan seawal mungkin. Akhirnya kulit dah menjadi teruk. Psoriasis ni afalah penyakit radang kulit yang kronik yang …

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Yang Hitam yang Hodoh

Assalamualaikum… apa perasan akak2 adik2 abang2 semua kalau jerawat yang selalu duk ada kat muka kita tiba2 jer hilang? Skali dengan parut2 jerawat yang hitam tu pun hilang tau… Konpem hepi senyum sampai ke telinga kan..  Masa zaman saya belajar dulu muka selalu berminyak, siap jerawat bersilih ganti keluar.. Kejap die datang menjengah kat muka…aduuu..geramnya …

Penyakit Yang Semakin Ramai Dihidapi Oleh Dewasa Berusia 30 TAHUN Ke Atas yang BOLEH MENYEBABKAN KEMATIAN

Assalamualaikum… HAri ni nak cerita pasal Darah Tinggi pulak yer.. Ada tak sesape dalam ahli keluarga yang ada penyakit DARAH TINGGI ni? Jangan AMBIL MUDAH tau dengan penyakit Darah Tinggi ni yer. “Di Malaysia, hipertensi atau darah tinggi merupakan masalah umum di mana-mana, menurut Presiden Persatuan Hipertensi Malaysia, Datuk Dr. Azhari Rosman, SEORANG daripada TIGA …