Tag Archives: Wanita

Cara Mudah Pilih Vitamin C yang Terbaik

Terdapat banyak Vitamin C pelbagai jenama di pasaran. Yang berbeza tentulah HARGA, KUALITI dan KUANTITI. MAcam mana nak pilih Vitamin C yang berkualiti dan sepadan dengan harganya? Apa fungsi vitamin C? Adakah badan kita perlukan Vitamin C setiap hari?  Sebenarnya, Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai fungsi yang penting kepada badan …

Apa Keistimewaan GLA COMPLEX berbanding dengan EPO biasa?

GLA COMPLEX iaitu nama panjangnya Gamma Linolenic Acid adalah asid lemak penting Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk menghasilkan prostaglandin iaitu bahan yang membantu mengawal atur segala proses dalam tubuh. Apa Keistimewaan GLA COmplex berbanding dengan EPO (Evening Primrose Oil) yang biasa? Ia diperolehi daripada minyak borage, yang mengandungi GLA berkepekatan tinggi (17%-25%), tulen …

Testimoni Hilang Parut Jerawat dengan Supplemen

Dah makin ramai kastemer yang mencari-cari supplement untuk merawat sel-sel yang rosak. Yupp..sel yang rosak kat dalam tu menjadi penyebab kulit muka naik jerawat. Toksin banyak, Sel yang tidak sihat, habuk debu yang menjadi penyebab jerawat timbul. SAya nak share testimoni yang menggunakan supplement atau vitamin dan juga skincare yang digunakan untuk merawat parut jerawat …

Tips Untuk Ibu Hamil Supaya Sentiasa Cergas Dan Tidak Dicop Lembik Oleh Ibu Mertua

“Alhamdulillah.. puan dah mengandung 5 minggu”.. wahhh..rasa berbunga-bunga hati kan mommies. Tambah pulak kalau kita baru je kahwin, terus melekat babynya.. Syukur sangat kan? Tapi, mommies kena tahu jugak tips untuk ibu hamil ni supaya kita jadi lebih cergas dan tak lembik walaupun seharian bekerja di ofis… Kang tak pasal-pasal kena cop lembik pulak ngan …

Cara Merawat Masalah Keputihan Bagi Remaja Untuk Mengelakkan Masalah Susah Hamil bila Berkahwin

Memang biasanya di kalangan anak dara remaja mengalami masalah keputihan. Tapi ramai yang mengambil ringan masalah keputihan itu. Sebabnya, ramai fikir itu perkara biasa yang setiap remaja perempuan hadapi. Tapi… jangan ambil mudah, kerana masalah keputihan yang teruk boleh menyebabkan jangkitan kuman dan boleh menyebabkan masalah lain selepas berkahwin. Apa itu keputihan? Keputihan adalah cecair …

Cara Sembuhkan Luka Bersalin Caesarian Dengan Cepat dan Tidak Merbahaya

Dalam entry yang sebelum ni, saya ada sertakan efek sekiranya ambil PATI HARUAN selepas bersalin secara caesarian atau secara pembedahan. Memang ikan haruan ni bagus untuk sembuhkan luka dengan cepat. Tapi.. Kalau yang pati ni bahaya sikit… Kalau yang bersalin secara normal, nak ambil pati haruan takpe…Tapi kalau mommies bersalin secara pembedahan amat-amatlah lah DILARANG …